Поръчка и доставка

Вашият потребителски профил

Нямате все още профил? Това не е проблем. При първото пазаруване, попълнете вашите данни и платформата ще ви направи регистрация. Това ще ви помогне бързо и лесно да управлявате вашите поръчки и доставки, както и да поддържате множество адреси.  

Посочете един или повече адреси за доставка. Можете да поръчвате наведнъж за няколко различни адреса, както и да подарявате доставки на ваши близки и приятели. При посочване на всеки отделен адрес, като коментар посочете и най-удобния за съответния адрес часови диапазон за доставка. Можете да посочите няколко адреса в зависимост от това къде се намирате в определена част от деня – примерно от 09:00ч до 15:00ч на адрес ХХХ, от 15:00ч до 21:00ч на адрес ХХХ. 
Направете своя информиран избор за продуктите, които бихте искали да поръчате и потвърдете поръчката си. Към всеки един артикул ще намерите подробна информация за съдържанието му и неговия производител. В случай, че вие или някой от вашето семейство има алергия към определени съставки, моля четете внимателно съдържанието, преди да закупите всеки продукт.   За нас е изключително важно вашето мнение, затова ви окуражаваме да давате оценка на всеки един от продуктите, който сте поръчали от нас в менюто "Отзиви за продукта".  

Можете да търсите конкретен продукт през търсачката на сайта, както и в отделните категории и подкатегории. В случай, че не откривате в нашия сайт продукт, който бихте искали да закупите, можете да ни пишете през формата за контакт или на e-mail адрес hello@naturalia.bg и ние ще се опитаме да го доставим за вас, стига той да отговаря на критериите ни за избор.   Ако искате да сте информирани за всички нови продукти в naturalia.bg, както и за сезонните ни кампании или нови инициативи, скоро ще можете да се абонирате за за нашия Информационен бюлетин. 

СТОЙНОСТ НА ДОСТАВКАТА

Ще изпълним поръчката ви само, ако е на стойност над 35.00 лв . За поръчки извън София град  се ползват услугите на куриерска фирма Еконт според действащата тарифа: 

 • Поръчка на стойност до 75.00 лв - В рамките на София – 3 лв; В рамките на София Област – 5 лв;В други градове до офис на Еконт – според действащата тарифа
 • Поръчка на стойност над 75.00 лв - В рамките на София - безплатна; В рамките на София област – 4 лв; В други градове до офис на Еконт  – според действащата тарифа
 • Поръчка над 99.99лв - В рамките на София – безплатна; В рамките на София област – безплатна; ;В други градове – безплатна

ВРЪЩАНИЯ ИЛИ ЗАМЕНИ НА ПРОДУКТИ

Ние гарантираме качеството на продуктите, които доставяме. В почти всички случаи ще ви върнем заплатените суми, или ще подменим продукта ви, ако имате забележки към качеството. Моля, имайте предвид, че в някои от случаите може да се наложи да ни върнете продукта преди да ви възстановим сумата. Срокът, в който можете да направите своята рекламация е 5 дни от датата на доставка при продуктите с кратък срок на годност и 30 дни при всички останали. За да заменим вашия продукт или да възстановим сумата за него моля, следвайте следната процедура: 

Уверете се, че продуктът не е влошил своите качества вследствие на неправилно съхранение от ваша страна. 

Напишете ни e-mail на адрес hello@naturalia.bg или се свържете с нас чрез формата за контакт. 

Опишете ни проблемите, които според вас има този продукт и ние ще ви върнем отговор по мейл максимално бързо с предложение как да процедираме в конкретния случай.   

В случай, че при доставката сметнете, че някой от продуктите не отговаря на описанието или снимката в сайта, можете да върнете веднага въпросния продукт, без да заплатите за него или за неговата доставка.

  ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

  Можете да направите своята поръчка по всяко време на денонощието. В случай, че всички поръчани от вас продукти са налични към момента на поръчката, тя ще бъде доставена за вас в рамките на следващия работен ден, според часовия диапазон посочен за всеки отделен адрес на доставка. Ние доставяме в удобно за вас време и посочена локация от понеделник до събота, включително. В случай, че някой от продуктите, поръчан от вас не е наличен, ще получите уведомление по мейл и обаждане от нас, за да можете да го замените или да се откажете от него. Моля, имайте предвид, че някои от фермерските продукти се доставят само в определени дни от седмицата и трябва да бъдат предварително заявени. 

  Доставка обикновено се прави в часовия пояс между 10:00ч и 20:00ч. Понякога поради натоварения трафик в София, метеорологичната обстановка или други непредвидени обстоятелства е възможно доставката да не може да пристигне в предпочитания от вас час, затова предварително се извиняваме и молим да посочвате максимално широк часови диапазон. Тъй като маршрутите също подлежат на промяна не можем да гарантираме, че доставката ви винаги ще пристига в един и същи час. Веднага след като потвърдите вашата поръчка в сайта ни, ние ще ви изпратим мейл, който съдържа всички детайли по доставката – адрес, начин на плащане, поръчани продукти. 

  В случай, че бихте искали да нанесете каквато и да било промяна в списъка с продукти или условията на доставка след като поръчката ви вече е направена, можете да ни напишете мейл чрез контактната форма в рамките на 3 часа след като поръчката е заявена и ние ще се опитаме да направим промените. След това вече не можем да гарантираме, че промени ще могат да бъдат направени. 

  Ние ще направим всичко възможно да доставим вашата заявка в часовия диапазон, посочен от вас. Вие трябва да ни уведомите предварително кой ще приеме доставката, в случай че тя няма да бъде приета лично от вас. Поръчката може да бъде доставена на посочена от вас локация и оставена на някой друг – при ваше желание: портиер, съсед, помещение в близост до дома ви, или пред вратата ви, в случай че за вас това е по-удобният вариант. При доставка на стоки от животински произход или чувствителни към промяна в температурите продукти, ние се стараем да спазваме абсолютно стриктно правилата за съхранението им, за да ви ги предоставим в най-доброто им състояние. Ако вие не приемете лично стоките обаче ние не можем да поемем отговорност за съхранението им докато стигнат до вас. Затова силно препоръчваме да приемате доставката лично, особено ако поръчвате стоки, които подлежат на лесно развалянe.

   НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

    В нашия електронен магазин може да се заплаща с български лева. При нас можете да плащате по много и различни начини. Изберете най-удобния за вас: 

   • Плащане в брой или с дебитна карта през мобилен ПОС терминал при доставка
   • С наложен платеж – при доставка чрез куриерската компания Еконт
   • Скоро ще добавим плзщане чрез – Paypal (http://www.paypal.com), както и с кредитна/дебитна карта през електронен POS терминал.

   ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ПОРЪЧКИТЕ

   В момента, в който направите вашата заявка ще получите мейл с потвърждение, че тя е приета. След като поръчката ви е готова за доставка ще получите нов мейл с линк, чрез който можете да следите статуса на поръчката си. Ако имате каквито и да било корекции по заявката си, можете да направите промени в рамките на три часа след първоначалното потвърждение или по телефон, или чрез формата ни за контакт. 

    АБОНАМЕНТ 'СВОБОДНО ВРЕМЕ'

     Ние искаме да ви освободим от ежеседмичния ангажимент да правите поръчки и да ви подарим повече свободно време. Единственото, което трябва да направим заедно е първоначален календар на доставките. Когато пазарувате добавяйте своите предпочитани продукти в „Списък с любими продукти”. След няколко регулярни доставки ще можем да ви правим препоръчителни заявки, съобразени с количествата, необходими на вас и семейството ви за определен период от време. Така вие няма да губите време да правите заявка всяка седмица. Ние ще я изготвяме вместо вас, изцяло съобразена с вашите вкусове, а вие само ще трябва да потвърдите доставката. За да спестите още повече време можете да заявите количества на определени продукти на месечна база и предпочитани дни за доставка. Така всичките ви любими продукти ще пристигат при вас ежеседмично в определените от вас дни, без дори да губите време за потвърждение на доставката. Ние ще ви уведомяваме за всяка доставка предварително.